Bioimpedansmätning

InBody 270

En InBody- mätning visar hur fördelningen av muskler, benmassa, fett och vatten ser ut i din kropp och ger en objektiv bild av hur kroppen mår. Du får även reda på mängden visceralt fett (bukfett). Om önskemål finns kan vi, utifrån testresultaten, hjälpa dig att styra kostintag och träningsplan så att du når dina mål.

Din första mätning ger dig en nulägesanalys och efter några veckor av träning och förändrad livsstil  kan du se dina resultat genom att mäta med InBody igen. Ett förenklat sätt för dig att göra din träningsuppföljning.

Hur går testet till?

Testet tar ca 2–3 minuter och genomförs snabbt och smidigt av manlig som kvinnlig personal på gymmet. InBody är en bio-impedansmätare som har åtta mätpunkter. Kroppssammansättningen mäts genom en elektrisk impuls som påverkas av olika motstånd från muskel-, ben- och fettmassa. Utifrån detta uppskattas procentandelen muskler, benmassa, fett och vatten.

Processen är enkel, du står påklädd men barfota på en plattform samtidig som du håller i två handtag. För att få ett så rättvisande resultat som möjligt ska vägningen ske innan frukost. Väger man sig vid andra tider på dygnet så ska man inte ha ätit på minst två timmar. Det viktigaste är att det är samma förutsättningar vid varje mätning för att kunna få jämförbara resultat. InBody används i forskning och elitidrott och är validerad till 98% mot DXA- röntgen.

Kontakta pt@friskvardskompaniet.se för mer information och bokning av din mätning.

Våra tränare

Jonas Munckhammar

Anna Sjöstedt

Sophia Persson

Irene Bengtsson

Stefan Forsell

Josefin Lindgren

Alva Bergström